Geschiedenis

Alhoewel we niet zo’n geschiedenis hebben als de Sint-Jan’s kathedraal, zijn we ondertussen al meer dan 30 jaar actief in het verspreiden van het evangelie in ’s-Hertogenbosch.

De kerk in Den Bosch.

De Deur Den Bosch is deel van een snelgroeiende beweging, genaamd Christian Fellowship Ministries (CFM). Wereldwijd zijn er nu ongeveer 2500 kerken in meer dan 110 landen. In Nederland heten onze kerken ‘Evangelie Gemeente De Deur’.

Waar het begon...
Onze Fellowship is begonnen in 1970, toen pastor Wayman Mitchell met zijn vrouw Nelda een kerk in Prescott, Arizona (VS) aangeboden kreeg. In die tijd was er een grote opwekking gaande onder hippies die zichzelf ‘Jesus People’ noemden.

"Door hun bekering tot Jezus Christus werd hun hart veranderd en werden zij vrijgemaakt van drugsverslaving, leegte en doelloosheid."

Zij marcheerden met duizenden tegelijk door de straten van de Verenigde Staten en vertelden iedereen dat zij opnieuw geboren waren. Door hun bekering tot Jezus Christus werd hun hart veranderd en werden zij vrijgemaakt van drugsverslaving, leegte en doelloosheid. In 1978 sloot een kleine bijbelstudiegroep uit Steenwijk zich aan bij de CFM, verhuisde naar Zwolle en begon daar te groeien. Om het evangelie ook te brengen naar andere steden in Nederland en het buitenland, werden echtparen uitgestuurd om nieuwe kerken te beginnen. Vanuit De Deur Zwolle zijn er zendelingen uitgezonden naar landen als Peru, China, Suriname, Zuid-Afrika, Tsjechië, Curacao, Indonesië en België.

Waar het in ‘s-Hertogenbosch begon...

Eén van de kerken die in Nederland werd gestart is De Deur te ‘s-Hertogenbosch. In 1991 werden Pastor Chris en Inge Entong vanuit de Europese Bijbelconferentie in Zwolle uitgezonden om in ‘s-Hertogenbosch een nieuwe kerk te beginnen. Nadat zij de eerste samenkomsten in een woonkamer hielden, begon God het werk te zegenen en al snel sloten steeds meer mensen zich bij de jonge kerk aan.

"In tegenstelling tot de landelijke ‘ontkerkelijking’ zien we een groei in de Evangelische kerken en pinksterbewegingen. "

In 2002 namen Pastor Eric en Kathy Naus het werk in de kerk over. Vanwege het vele uitreiken naar mensen, het spelen met bands en drama-teams in het centrum van de stad, is De Deur een getuigenis geworden in Den Bosch.

In tegenstelling tot de landelijke ‘ontkerkelijking’ zien we een groei in de Evangelische kerken en pinksterbewegingen. Om deze reden zagen we ons genoodzaakt te verhuizen naar een groter kerkgebouw. Sinds 2017 zijn we gevestigd op de Van Veldekekade 358. Kom langs en ervaar de kracht van het evangelie!

Bezoek een dienst